top of page

Pazartesi Sendromunu Yenmenin 7 Garantili Yolu


Her pazartesi işe koşa koşa mı gidiyorsunuz? O zaman çok şanslı bir azınlıktasınız. Çalışanların %50 ‘ den fazlası, pazartesi günleri erken kalkıp işe gitmekten nefret ettiğini söylüyor.

İşinizden her yönüyle memnun olmayabilirsiniz. Ancak kariyer koçları yine de işinizin keyifli ve tatminkar yönlerini es geçmemeniz gerektiğini belirtiyor. Ancak bunun için bazı adımlar atmanız gerekiyor.

İşte size pazartesinin hakkından gelebilmek için 7 etkili öneri:

1. Stres kaynaklarından uzak durun

Daha haftanın ilk günü… Enerjinizi yok edip tüketecek stres kaynağı insanlardan – yakın arkadaşınız olsa bile - ve olaylardan kaçının.

2. Olumlu düşünmeye çalışın

Araştırmalar beyninizin duyguların gerçek olduğuna inandığını gösteriyor. Örneğin sabah uyandığınızda dikkatinizi kendinize verin ve hasta olduğunuzu tekrarlama başlayın… Bir süre sonra bunun gerçek olduğuna siz de inanacaksınız. İşte tam tersini yapmalı: Sırt düz, omuzlar dik ve baş yukarda….

3. Doğru insanlardan destek alın

Çevrenizde mutlaka sizi destekleyen, cesaretlendiren, daha iyisine zorlayan, dürüst cevaplar veren birileri vardır. Onlara da şans verin. Mesela öğlen yemeği ayarlayın. Ya da kahve molasına ne dersiniz?

4. Yöneticinizden daha hızlı koşun

İnisiyatif almak ve harekete geçmek işiniz için daha çok coşku hissetmenize yardımcı olur. Bu pazartesi bir talimat beklemeyin. Bir çözüm yaratın ve sunun!

5. Kendinize şans verin

Örneğin en yakın kitapçıya gidin ve daha önce gözünüze takılan ama hiç ilgilenmediğiniz bir dergi satın alın. Ya da bir kitap… Ne dersiniz, belki de içinizde hep bir açık deniz kaptanı ya da mükemmel bir ahçı olduğunu keşfedeceksiniz.

6. İçinizdeki “Şempanze” yi susturun

Hepimizin zihninde pek hakim olmadığımız, otomatik ve bazen hiç hoş olmayan düşünceler ve duygular üreten bir ilkel beyin var. O ilkel beynin farkında olun ve onu susturun.

7. Olumsuz bir durum mu oldu?

Tepki vermeyin… Kendiniz dahil kimseyi suçlamadan ve yargılamadan sorun: Bundan ne öğrenebilirim?

Kaynak: www.businessmanagementdaily.com

Öne Çıkanlar
Güncel
Arşiv
Kategorilere Göre
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin!
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page